Ne demek?

Wiki Article

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla bile olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak hızla tahliye olmasını sağlayan bu kalıp dirilik kaybı olmaması sinein önemlidir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan örgülar yürekin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi hesabına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların asıl duhullerinde veya koridor taksimmlerinde yangının müessir bir biçimde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı örgülarda ayazlık veya pencerelerden geçiştirmek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır strüktürlarda arttırılan denetimler ile müşterek yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kesif bir incelemeye bağımlı tutulur. Dokumaların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, binaların haricinde kâin ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında güç kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın veya acil hatır vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi için Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel kapıların cihetı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın sineindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut denge kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Mevki nüshası 4’ten zait sıfır istikrar fakatçlı binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama eylemek midein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden sorumlu özel bünyelardan rey dercetmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari strüktürsına muvafık yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına yönlü türler yeğleme edilebilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

FEZA Tertibat Odası Yangın Bapsı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cihetı teselsül otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın çabucak üstelik kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda Yangın Kapısı kapının ne açıldığını belirtmek gerekir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page